STRIJKPLANK

De strijkplank is gebouwd voor wedstrijd, MOBEXPO 2016.   Alle benodigde materialen werden ter beschikking gesteld door verschillende leden en MOBOV zelf.

 

Het Ijzeren onderstel was zoals voorgeschreven door een organisatie een strijkplank.   Deze strijkplank werd voorzien van houtwerk.

 

Eerst werd er gekozen om een grote brug te gebruiken van het werk Noch.   Deze was iets te groot voor het kleine baantje.  Uiteindelijk werd er gekozen voor een brug van aughagen en een iets fijnere brug van NOCH.

 

Het gekozen onderwerp voor het baantje stond direct vast:  l:NMVB regio Charleroi - La Louviere, het idee is echter fantasie, maar herkenbaar waar de tram de smalle brug onder door rijdt  in bochten (ASVI)

 

Het tramspoor werd gelegd in PECO HOm rails en de enige wissel zorgt voor een afwisselend bedrijf met 2 trams. Deze wissel word omgelegd door middel van een trekker op de zijkant van het baantje

Elektronisch werd het baantje voorzien van een pendelautomaat zodat de tram automatisch kan heen en weer rijden. Het is echter ook mogelijk om deze uit te schakelen en manueel met de tram te rijden. De minumum straal is gebaseerd op een gelede BN tram. De trams rijden analoog.

Het hoger gelegen treinspoor is met Marklin K rails gelegd en zo aangesloten dat er zowel met wissel, als gelijkstroom trein op en af gereden kan worden. Door draadjes juist aan te sluiten  (ac of dc) kan er op het treinspoor zowel, analoog als digitaal gereden worden. 

 

De baan werd afgewerkt met verschillende scenery materialen.    De bovenleiding van de tram is van Ferivan,.  De baan is voorzien van een aluminium U waar een in een ledstrip voor de verlichting zorgt, we kozen voor deze oplossing omdat het baantje langs 2 kanten kan bekeken worden.

 

De weg waar ook het tramspoor in ligt werd gemaakt uit knauff gips en verder afgewerkt, geschilderd en geweaterd.

Na enkele beurzen, MOBEXPO, Leuven en Malle was er enig restauratiewerk nodig, zo werd een groot deel van de bomen vervangen, en de straatverlichting werd vervangen door de nieuwe versie met led van Faller, zo ging de baan naar Kapellen, waar we helaas moesten stoppen door het gekende virus 

 

Aan de strijkplank werd gewerkt door: Frank, Joeri, Eddy, Roland, Stefan en Walter Cornelis.