PANNEBERG INDUSTRIE

Oud Pannenberg: 

 

Historiek en opbouw:

De baan Oud Pannenberg is ontstaan uit enkele modules van de oude Mobov baan "De Panne".  In het verleden stond hier eerst een klein fabriekje op,  we noemden deze de Marie Thumas modules.  Omdat we de baan een update wilden geven,  verbouwde enkele leden deze modules en werd er ook een uitbreiding voorzien.

Enkele van onze leden rijden graag met lange treinen.  Om het spelelement te behouden werden er langere en nieuwe rangeersporen bijgebouwd.

Alle rails en wissels op het zichtbare gedeelte zijn roco (code 75).   

De vijfsporige fiddle yard is code 100 en kan ook volledig of half voor andere projecten gebruikt worden.

 

Scenery:

Een van onze leden bouwde de twee loodsen die het beeld van Oud Pannenberg beheersen.

De trein kan de loods in half reliëf inrijden.

Het overdekte losstation staat vooraan op de baan.

Om het geheel meer beweging te geven hebben we ook het Faller Car system gebruikt.  Op de parking van dit fabriek rijd tussen de vrachtwagens een auto van de securityfirma.

 

De achtergrond van de baan bestaat uit geschilderde unalit platen welke in de bochten van de baan zijn meegebogen,. De fries is voorzien van een led verlichting welke werd gebouwd in alu U profielen.  Dit voor bescherming tijdens het transport

 

Bediening:

Wissels van Conrad worden analoog aangestuurd voor aan de baan door de rangeermachinist.   Doorgaand verkeer wordt bediend door de machinist/wisselsteller aan de fiddle yard.   

Ganse baan wordt bestuurd door de Ecos.  Mogelijkheid tot bediening met smartphone is mogelijk.   Vooraan de baan, kunnen de rangeerders ook gebruik maken van een handregelaar (rocomouse).

Beide machinisten staan in verbinding met een walkie talkie met oortje.

 

De baan ging in première in 2016 op Mobexpo en was later ook nog  te zien in Leuven en Genk.  Momenteel wordt er hard gewerkt en nagedacht over de verdere detaillering.   

Als de huidige toestand het toelaat, hopen we enkele buitenlandse beurzen te doen met deze baan.