top of page

Clubbaan H0-H0m

Toen MOBOV in november 2010 in het bezit kwam van een nieuwe locatie hadden we nood aan een nieuwe clubbaan die aan twee voorwaarden moest voldoen: het moest een rijbaan worden die zowel door de gelijk- als de wisselstroomrijders kon gebruikt worden en er moest een tram- en/of smalspoorcircuit op komen.

Al snel werd er met het bestaande railmateriaal aan de opbouw begonnen: op het hoogste niveau kwam een dubbelsporig traject in gelijkstroom, op het 0 niveau kwam het wisselstroom traject en om alles nog wat complexer te maken verscheen er ook een HOm traject voor tram en/of smalspoor tussen de beide HO trajecten. De opstelsporen bevinden zich aan de achterzijde.

De afmeting van de baan bedraagt 11m x 0,80m/1,20m. De baan staat vast gemonteerd in het lokaal en is dus niet transportabel voor bijv. deelname aan tentoonstellingen. De beide HO banen kunnen zowel analoog als digitaal bediend worden.

Er zijn verschillende thema’s uitgewerkt zoals een sportvliegveldje, een tramhalte, een viaduct samen met een boogbrug en een klein industrieterrein met enkele laadsporen.

Dit project is bewust als een neutrale baan opgebouwd en kan ook als een ‘oefenproject’ worden beschouwd om later de opgedane kennis te kunnen gebruiken bij de bouw van thematische banen.

 

bottom of page